Общинският съвет  ще гласува отмяна на решението си за присъединяването

...
Общинският съвет  ще гласува отмяна на решението си за присъединяването
Коментари Харесай

Отменят решението за присъединяването на Белащица към Пловдив

Общинският съвет  ще гласоподава анулация на решението си за присъединението на село Белащица към Община Пловдив. Предложението е подадено в локалния парламент, откакто регионалния шеф Ангел Стоев е върнал решението като незаконосъобразно.
Прочетете още
В претекстовете на Стоев е записано, че подписката, която е била подадена в Общинския съвет – Пловдив, а по-късно дадена за инспекция в ГРАО, е показала  непълен брой подписи на лица от обитаемото място.  От 490 подписа е имало 72 неточни записи. Така в нея годни са били 418 при 436 нужни на хора с непрекъснат адрес в Белащица.

Председателят на Общинския съвет Александър Държиков е приложил мнение, съгласно което  се  анулира решението, взето от локалния парламент за присъединението на селото Родопската яка.

Припомняме, че по закон подписката за референдум може да бъде върната един път, с цел да се отстранят нередности. Това обаче се е случило един път преди да се дадат подписите поради формата й. Това значи, че Инициативния комитет няма право на втора промяна по нея.

Нова самодейност за присъединението на Белащица към Община Пловдив може да се случи не по-рано от 6 месеца съгласно закона.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР